Reprezentanții Asociației Studenților la Drept din România (ELSA) la OSIM

Vineri, 15 martie 2019, Domnul Ionuț Barbu Directorul General al Oficiului de Stat pentru Invenții şi Mărci a primit vizita reprezentanților Asociației Studenților la Drept din România (ELSA).
ELSA România, membru cu drepturi depline al ELSA Internaţional, este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara.
Scopul asociației este promovarea legăturilor naționale si internaţionale şi a înţelegerii reciproce între studenţii la drept.
Astfel, o delegație formată din 30 de studenți ai Facultăților de Drept din România și din Republica Moldova, membrii ELSA România și-au exprimat interesul de a efectua o vizită instituțională la OSIM pentru a se informa asupra sistemului de protecție a proprietății industriale și implicit asupra activităților OSIM.
Delegația OSIM condusă de domnul Director General a prezentat cadrul instituțional și legal precum și aspecte relevante privind procedura de înregistrare a titlurilor de protecție în Romania.
Au fost evidențiate rolul și importanța unui sistem eficient de protecție a drepturilor de proprietate industrială precum și asigurarea respectării acestora.
Studenții au apreciat la superlativ informațiile primite și și-au manifestat interesul de a participa la Programul Oficial de Internship al Guvernului României cu solicitarea de a desfășura acest Program în cadrul OSIM.

rasdr 1
rasdr 1
rasdr 1
rasdr 1
rasdr 1
rasdr 1
rasdr 1