Înființarea Centrului Regional de Promovare a Proprietății Industriale CRPPI- PATLIB Galați, în cadrul UGAL

Înființarea Centrului Regional de Promovare a Proprietății Industriale CRPPI- PATLIB Galați, în cadrul UGAL

În data de 19 decembrie 2018, Directorul General al OSIM Dl. Ionuț BARBU și Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați-UGAL Dl. Prof. Iulian Gabriel BÎRSAN au semnat Convenția de Colaborare între instituțiile pe care le reprezintă, având ca obiect înființarea Centrului Regional de Promovare a Proprietății Industriale CRPPI- PATLIB Galați, în cadrul UGAL.

Prin alăturarea Universității Dunărea de Jos din Galați la rețeaua de Centre Regionale PATLIB din țară, se pun bazele unei colaborări interinstituționale UGAL-OSIM, în care ambele instituții vor avea un rol activ în promovarea protecției proprietății industriale.

Prin această colaborare, OSIM s-a încadrat în tendințele Oficiului European de Brevete și a Organizație Mondiale de Proprietate Intelectuală, de integrare a noțiunilor de proprietate industrială în învățământul universitar, în vederea pregătirii tineretului pentru înțelegerea importanței dobândirii și a respectării drepturilor de proprietate industrială, și a răspuns totodată interesului crescut față de domeniul proprietății industriale manifestat la nivelul instituțiilor de învățământ superior din țară, remarcat în ultimii ani.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – UGAL s-a încadrat în acest curent de promovare a proprietății industriale, organizând evenimente de promovare a proprietății industriale, la care, au participat în decursul timpului numeroși specialiști din OSIM. De asemenea, așa cum a subliniat conducerea Universității Dunărea de Jos din Galați, UGAL, acoperind numeroase discipline tehnice, juridice și din domeniul artelor și având o medie de 11500 studenți/an și 1372 cadre didactice și cercetători, se bucură de o largă recunoaștere în regiune, în țară, precum și în străinătate, asumându-și astfel un rol important în diseminarea de cunoștințe și crearea culturii în rândul tineretului.

ugal2