Vouchere de proprietate intelectuală în valoare de 20 milioane Euro pentru IMM-uri. Programul SME Fund continuă.

Fondul pentru IMM-uri, “Ideas Powered for Business SME Fund”, susținut de Comisia Europeană si EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) – Partener OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci), vizează întreprinderile care doresc să-și dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) și să-și protejeze drepturile PI la nivel național, regional și european.

“Ideas Powered for Business SME Fund” poate contribui la impulsionarea afacerilor IMM-urilor , acordând reduceri de pana la 50 % din taxele pentru cererile de înregistrare de mărci si desene sau modele.

Orice IMM poate beneficia de un voucher în valoare de până la cel mult 1500 Euro.

În perioada 1-31 mai 2021, s-a desfășurat etapa a III a de depunere a solicitărilor privind acordarea de subvenții pentru depunerea cererilor de înregistrare de mărci, desene sau modele, în cadrul SME Fund .

În această perioadă, la nivel European, 2361 de IMM-uri au depus solicitări pentru 4808 servicii de proprietate intelectuală dintre care : 3782 solicitări de înregistrare marcă, 869 solicitări de înregistrare desene si 157 solicitări pentru prediagnoză de proprietate intelectuală (PI).

Referitor la România, în aceeasi perioadă, 39 de IMM-uri au depus solicitări pentru 106 servicii de proprietate intelectuală , dintre care : 39 solicitări de înregistrare marca natională, 26 solicitări de înregistrare desene/modele nationale, 35 de solicitări de înregistrare marcă UE si 6 solicitări pentru înregistrare desene comunitare.

In perioada 1-31 Iulie 2021 , se va desfăsura etapa a IV a de depunere a cererilor privind serviciile de proprietate intelectuală subvenționate prin programul SME Fund.

Condițiile de participare si alte informații referitoare la obținerea voucherelor pot fi consultate pe platforma „Ideas Powered for Business”