Informații privind securitatea serverului de email

În atenția partenerilor OSIM care dețin servere proprii de email:

În cazul în care în care mesajele dvs. au fost respinse de către serverul de email al OSIM vă rugăm insistent să aplicați și dvs. măsurile de securitate recomandate de CERT.RO, disponibile la acest link: https://cert.ro/citeste/alerta-spoofing-recomandari

Motivul respingerii mesajelor dvs. este că OSIM a implementat deja aceste măsuri de securitate, dar serverul dvs. de email nu le are implementate.

Dacă nu dețineți competențele tehnice de implementare urgentă a acestor recomandări, până remediați problema, vă rugăm să urmați acești pași:

  1. Contactați orice adresă de email din OSIM (cu sufixul @osim.ro) folosind servere de email  publice ( Gmail sau Yahoo mail ) și, în afara mesajului propriu zis, menționați neapărat adresa de email de pe care trimiteti mesaje care sunt respinse de serverul de email al OSIM precum și alte date de contact (ex. numar mobil).
  2. OSIM va include adresa de email indicată de dvs. într-o listă de excepții. Din acel moment, pentru un timp limitat, veți putea trimite mesajele către adrese de email din OSIM.

Subliniem faptul că aceasta  este o soluție temporară oferită de OSIM, până când reușiți să vă securizați serverul propriu de email conform recomandărilor.

Menținerea pe această listă de excepții va fi  limitată în timp deoarece există riscul re-infectării OSIM.

Puteti verifica situația securității propriul server de email aici:

https://mxtoolbox.com/emailhealth/osim.ro/

https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=mx%3aosim.ro&run=toolpage