Formulare cereri – mărci și indicații geografice

 

IMPORTANT!
În atenția solicitanţilor deponenţi ai cererilor de marcă:
Având în vedere schimbările survenite în Legea 84/1988 privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată, aducem la cunoștința solicitanţilor cererilor de marcă faptul că tipul de marcă combinată este asimilat tipului de marcă figurativă, respectiv, marca figurativă este reprezentată prin intermediul unei imagini care constă exclusiv în elemente figurative sau într-o combinație de elemente verbale și figurative.

Recomandăm tuturor folosirea facilităţii de depunere online pe care o găsiţi aici.


IMPORTANT: Înainte de descărcare vă rugăm citiți aceste instrucțiuni privind variantele diferite de descărcare, în funcție de browser-ul folosit! Descărcați formularul pdf pentru depunerea unei cereri de marcă

Pentru completarea acestui formular utilizați ultima versiune a programului Adobe Acrobat Reader DC, asigurându-vă că formularul se va deschide în browser prin intermediul Adobe Acrobat Reader DC și NU prin intermediul unei versiuni mai vechi Adobe Acrobat (ex. 8.0; 8.1; 9; etc.), pe care îl puteți descărca gratis de la acest link:
https://get.adobe.com/reader/otherversions/
Atenție! Selectați sistemul de operare folosit pe calculatorul dvs. din lista disponibilă pe acel site.

Citiți cu atenție și urmați instrucțiunile de completare din Ghidul disponibil aici!

Această versiune de formular poate fi descărcată pe calculatorul dvs. și salvată ori de câte ori doriți, pe parcursul completării, inclusiv la final, pentru arhivare.

Dacă vă confruntați cu problemele tehnice vă rugăm să le comunicați aici.


Cerere de reînnoire marcă conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Cerere de înregistrare / reînnoire a unei indicații geografice conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Actul de opoziție la înregistrarea unei mărci:
în format .pdf
în format .doc

Procura pentru proceduri în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci:
în format .pdf
în format .doc

Pentru a putea utiliza formulare aflate în pagina noastră trebuie să instalaţi Acrobat Reader, formularele existând în format PDF (Portable Document Format ). Recomandăm instalarea versiunii 10 sau mai mare a Acrobat Reader ce se gaseşte gratuit în internet la adresa www.adobe.com.(aprox. 37MB)
Când incepeţi instalarea Acrobat Reader-ului vă recomandăm să inchideţi browser-ul pe care il folosiţi pentru instalarea corectă a plug-in.