Formulare cereri – mărci și indicații geografice

Recomandăm tuturor folosirea facilităţii de depunere online pe care o găsiţi aici.
 

Până în data de 19 Noiembrie 2020 inclusiv, pentru depunerea cererilor de marcă naționale aveți posibilitatea să utilizați ambele versiuni de formulare .PDF disponibile pe site-ul OSIM.

 
Noua versiune de formular PDF pentru depunerea unei cereri de marcă
 
IMPORTANT: Înainte de descărcare vă rugăm citiți aceste instrucțiuni privind variantele diferite de descărcare, în funcție de browser-ul folosit!

Descărcați noua versiune de formular !
 
Pentru completarea acestui formular utilizați programul Adobe Acrobat Reader DC pe care il puteti descarca gratis de la acest link:
https://get.adobe.com/reader/otherversions/
Atenție! Selectați sistemul de operare folosit pe calculatorul dvs. din lista disponibilă pe acel site.
 
Citiți cu atenție și urmați instrucțiunile de completare din Ghidul disponibil aici!
 
Această versiune de formular poate fi descărcată pe calculatorul dvs. și salvată ori de câte ori doriți, pe parcursul completării, inclusiv la final, pentru arhivare.
 
Dacă vă confruntați cu problemele tehnice vă rugăm să le comunicați aici.
 
 

 
Formular PDF pentru depunere cerere de marcă
valabil până în data de 19 Noiembrie 2020

 
Cerere de înregistrare marcă: formular [.pdf ] conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020

Salvaţi formularul pe calculatorul dumneavoastra şi apoi deschideţi-l cu Acrobat Reader – v10 sau mai nouă – pe care îl puteţi descărca gratuit la adresa https://get.adobe.com/reader/?loc=ro.
În continuare, urmaţi instrucţiunile ghidului: Ghid pentru completarea formularului (în format .pdf).

Odată salvat pe calculator formularul poate fi completat doar o singură dată şi apoi tipărit. Puteţi salva formularul pentru completări ulterioare doar dacă aveţi instalat programul Acrobat Professional versiunea 8 sau mai mare.


În cazul în care doriți totuși să salvați formularul pe calculatorul dvs., cu date total sau parţial completate, urmați instrucțiunile din acest fișier :
Instrucţiuni salvare formular – fişier ‘.docx’


Pentru comunicarea problemelor întâlnite click aici.


Cerere de reînnoire marcă conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Cerere de înregistrare / reînnoire a unei indicații geografice conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Actul de opoziție la înregistrarea unei mărci:
în format .pdf
în format .doc

Procura pentru proceduri în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci:
în format .pdf
în format .doc

Pentru a putea utiliza formulare aflate în pagina noastră trebuie să instalaţi Acrobat Reader, formularele existând în format PDF (Portable Document Format ). Recomandăm instalarea versiunii 10 sau mai mare a Acrobat Reader ce se gaseşte gratuit în internet la adresa www.adobe.com.(aprox. 37MB)
Când incepeţi instalarea Acrobat Reader-ului vă recomandăm să inchideţi browser-ul pe care il folosiţi pentru instalarea corectă a plug-in.