Formulare cereri – mărci și indicații geografice

ÎN ATENȚIA UTILIZATORILOR:
Urmând instrucţiunile de mai jos aveţi posibilitatea salvării pe calculatorul dvs. a formularului pentru depunerea unei cereri de marcă, cu date total sau parţial completate:
Instrucţiuni salvare formular – fişier ‘.docx’


ÎN ATENȚIA UTILIZATORILOR:
Formularul pentru depunerea unei cereri de marcă în format ‘.pdf’ şi manualul pentru depunerea online a cererilor de marcă au fost actualizate prin indicarea cadrului legal aplicabil desemnării unei adrese de corespondenţă în România, astfel încât să se asigure utilizarea adresei de corespondenţă de o maniera unitară şi eficientă. Noile versiuni sunt disponibile pe site-ul OSIM începând din data de 12.12.2016.


Cerere de înregistrare marcă:   formular [.pdf ] Cerere de înregistrare marcă:   formular [.pdf ] conform Legii 112/2020
Recomandăm tuturor folosirea facilităţii de depunere online pe care o găsiţi aici.

Salvaţi formularul pe calculatorul dumneavoastra şi apoi deschideţi-l cu Acrobat Reader – v10 sau mai nouă – pe care îl puteţi descărca gratuit la adresa https://get.adobe.com/reader/?loc=ro.
În continuare, urmaţi instrucţiunile ghidului: Ghid pentru completarea formularului (în format .pdf).

Odată salvat pe calculator formularul poate fi completat doar o singură dată şi apoi tipărit. Puteţi salva formularul pentru completări ulterioare doar dacă aveţi instalat programul Acrobat Professional versiunea 8 sau mai mare.

Dacă apar probleme la descărcarea formularului faceţi click aici .

În cazul în care tot nu puteţi deschide formularul, va recomandăm să intraţi pe site-ul OSIM cu Internet Explorer şi să accesaţi formularul de acolo.

Pentru comunicarea problemelor întâlnite click aici.


Cerere de reînnoire marcă
în format .pdf
în format .doc

Cerere de reînnoire marcă conform Legii 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Cerere de înregistrare / reînnoire a unei indicații geografice
în format .pdf
în format .doc

Cerere de înregistrare / reînnoire a unei indicații geografice conform Legii 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Actul de opoziție la înregistrarea unei mărci:
în format .pdf
în format .doc

Procura pentru proceduri în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci:
în format .pdf
în format .doc

Pentru a putea utiliza formulare aflate în pagina noastră trebuie să instalaţi Acrobat Reader, formularele existând în format PDF (Portable Document Format ). Recomandăm instalarea versiunii 10 sau mai mare a Acrobat Reader ce se gaseşte gratuit în internet la adresa www.adobe.com.(aprox. 37MB)
Când incepeţi instalarea Acrobat Reader-ului vă recomandăm să inchideţi browser-ul pe care il folosiţi pentru instalarea corectă a plug-in.