Formulare cereri – mărci și indicații geografice

ÎN ATENȚIA UTILIZATORILOR:
Urmând instrucţiunile de mai jos aveţi posibilitatea salvării pe calculatorul dvs. a formularului pentru depunerea unei cereri de marcă, cu date total sau parţial completate:
Instrucţiuni salvare formular – fişier ‘.docx’


ÎN ATENȚIA UTILIZATORILOR:
Formularul pentru depunerea unei cereri de marcă în format ‘.pdf’ şi manualul pentru depunerea online a cererilor de marcă au fost actualizate prin indicarea cadrului legal aplicabil desemnării unei adrese de corespondenţă în România, astfel încât să se asigure utilizarea adresei de corespondenţă de o maniera unitară şi eficientă. Noile versiuni sunt disponibile pe site-ul OSIM începând din data de 12.12.2016.


Cerere de înregistrare marcă:   formular [.pdf ] conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020
Recomandăm tuturor folosirea facilităţii de depunere online pe care o găsiţi aici.

Salvaţi formularul pe calculatorul dumneavoastra şi apoi deschideţi-l cu Acrobat Reader – v10 sau mai nouă – pe care îl puteţi descărca gratuit la adresa https://get.adobe.com/reader/?loc=ro.
În continuare, urmaţi instrucţiunile ghidului: Ghid pentru completarea formularului (în format .pdf).

Odată salvat pe calculator formularul poate fi completat doar o singură dată şi apoi tipărit. Puteţi salva formularul pentru completări ulterioare doar dacă aveţi instalat programul Acrobat Professional versiunea 8 sau mai mare.

Dacă apar probleme la descărcarea formularului faceţi click aici .

În cazul în care tot nu puteţi deschide formularul, va recomandăm să intraţi pe site-ul OSIM cu Internet Explorer şi să accesaţi formularul de acolo.

Pentru comunicarea problemelor întâlnite click aici.


Cerere de reînnoire marcă conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Cerere de înregistrare / reînnoire a unei indicații geografice conform Legii nr. 84/1998 cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 112/2020:
în format .pdf
în format .doc

Actul de opoziție la înregistrarea unei mărci:
în format .pdf
în format .doc

Procura pentru proceduri în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci:
în format .pdf
în format .doc

Pentru a putea utiliza formulare aflate în pagina noastră trebuie să instalaţi Acrobat Reader, formularele existând în format PDF (Portable Document Format ). Recomandăm instalarea versiunii 10 sau mai mare a Acrobat Reader ce se gaseşte gratuit în internet la adresa www.adobe.com.(aprox. 37MB)
Când incepeţi instalarea Acrobat Reader-ului vă recomandăm să inchideţi browser-ul pe care il folosiţi pentru instalarea corectă a plug-in.