SmartCard și Certificat Digital

Introducere

SmartCard
şi Certificat Digital

Descarcă Software

Helpdesk

Manual

SMART CARD OEB

Comunicare de la OEB

Pentru depunerea online prin sistemul EPO-OLF este nevoie de un smart card. Acesta permite autentificarea persoanei care semnează/depune cererea de brevet, este protejat prin cod PIN, foloseşte semnătura electronică şi implică utilizarea unui cititor specializat care se ataşează prin USB la calculatorul personal.

Pachetul necesar autentificării în sistem şi depunerii online care constă în smart card, cititor de smart card şi un CDROM cu software-ul pentru instalarea cititorului se obţine gratuit de la OEB.

Pentru a-l comanda completaţi formularul de înregistrare aflat pe site-ul epoline al OEB şi urmaţi paşii indicaţi acolo.

Trimiteţi şi la OSIM documentul pe care, în cursul procedurii de obţinere a smart cardului, OEB vă va cere să îl semnaţi şi să îl transmiteţi acolo. La OSIM îl puteţi transmite fie pe fax la numărul: +40 21 312 38 19 fie scanat PDF la adresa:

ATENŢIE:

  1. Nu instalaţi produsul Online Filing de pe CDROM-ul pe care îl primiţi în acest pachet, deoarece este o versiune neactualizată. Pentru instalare click aici!!!
  2. Pentru a putea depune cererile dvs. prin mijloace electronice la OSIM, începând cu data de 20 Septembrie 2010 smart cardurile emise de către OEB se înregistrează la OSIM prin următoarea procedură simplificată de autoînregistrare:
    1. asiguraţi-vă că smart cardul este introdus în cititor, că toate aplicaţiile şi driverele necesare sunt instalate, altfel autoînregistrarea nu va reuşi.
    2. pentru autoînregistrare, completaţi acest formular folosind browserul Internet Explorer (selectaţi certificatul şi introduceţi codul PIN când este solicitat).

Imediat după ce aţi parcurs această procedură veţi putea trimite cerererile dvs online la OSIM.

În cazul în care aveţi probleme tehnice accesaţi Helpdesk.


CERTIFICAT DIGITAL OMPI

Certificatele digitale emise de OMPI (Organizaţia Mondială de Proprietate Intelectuală) permit numai depunerea electronică de cereri de brevet PCT folosind produsul sofware PCT-SAFE (Secure Applications Filed Electronically).

Pentru a obţine gratuit acest certificat digital completaţi formularul de pe site-ul OMPI. După ce OMPI aprobă solicitarea dvs. veţi primi de acolo un e-mail cu instrucţiuni.

Certificatele digitale emise de OMPI nu trebuie înregistrate de către OSIM.