Seminarul TOTUL DESPRE MĀRCI- Noutăți legislative cu impact asupra afacerii dvs!

 

Dl. Ionut BARBU, Director General al OSIM, a deschis marți 27.08.2019 lucrările seminarului TOTUL DESPRE MĀRCI – Noutăți legislative cu impact asupra afacerii dvs!
În cuvântul de deschidere, dl. Ionuț BARBU a trecut în revistă realizările din ultimul an ale oficiului precum şi acțiunile viitoare care vor marca activitatea OSIM.
Pornind de la conceptul de marcă ca instrument al strategiei de marketing, participanții au audiat prelegeri privind: – noutăți din practica judiciară în materia mărcilor,
– investigația privată şi dreptul de proprietate industrială;
– fenomenul de bullying precum şi proprietatea intelectuală şi sportul.
Au fost apreciate şi temele privind mărcile cu reputație şi evaluarea riscului de prejudiciu precum şi noile reglementări privind procedurile judiciare având ca obiect mărcile şi indicaţiile geografice.
Comentariile, întrebările şi mai ales răspunsurile acordate de specialiştii OSIM fac ca evenimentul să îşi atingă obiectivul.
 
Dezbaterile au continuat pe teme ce au adus în discuție :
– Aspecte practice în investigarea acțiunilor de contrafacere;
– Dezvoltări recente ale jurisprudenței europene privind mărcile;
– Studii de caz privind procedura de contestație;

Domnul Ionuț Barbu, director general al OSIM, în cuvântul de închidere a lucrărilor seminarului a felicitat lectorii, a mulțumit participanților și a evidențiat importanța organizării unor astfel de evenimente în realizarea schimbului de experiență și bunelor practici din domeniul proprietății industriale.
 
Materiale prezentate în cadrul Seminarului: