Evenimente dedicate cercetării, invenţiilor şi inovaţiilor

În luna mai 2019 specialiștii OSIM au fost prezenți la o serie de evenimente dedicate cercetării, invenţiilor şi inovaţiilor, şi anume: „Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice – INVENT-INVEST”, ”Salonul de invenții si inovații” – INVENTIKA și ”Expoziţia Europeană de Creativitate şi Inovare – EUROINVENT”.

În cadrul „Târgului Internațional de Invenții și Idei Practice” de la Ploiești, desfășurat în perioada 6-9 mai 2019, organizat de către ”Societatea Inventatorilor din România” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în parteneriat cu Universitatea PETROL-GAZE din Ploiești, au fost promovate inovații științifice ale cercetătorilor și inventatorilor aparținând unor domenii de activitate diferite, precum și de la companiile interesate să investească în Protecția Mediului, Energia Ecologică(Free Energy) și Sistemele lnteligente, în condițiile schimbărilor climatice, în vederea dezvoltării de noi tehnologii, produse și servicii cu o competitivitate semnificativă și performantă, în special datorită noutății tehnice.
În perioada 14 – 17 mai 2019 specialiștii OSIM au participat la ”Salonul de invenții și inovații – Inventika”, eveniment care s-a desfășurat în Pavilionul B2 din Centrul Expoziţional Romexpo București.
Specialiștii OSIM prezenți la manifestare au răspuns întrebărilor adresate de solicitanți cu privire la importanța protecției noilor soluții tehnice și au detaliat procedurile referitoare la înregistrarea brevetelor de invenție, în principal, dar şi referitoare la protecţia mărcilor sau a desenelor şi modelelor.

În perioada 16 – 18 mai 2019 experții OSIM au fost prezenți la ”Expoziţia Europeană de Creativitate şi Inovare – EUROINVENT”, manifestare care s-a desfăşurat la Palatul Culturii din Iaşi. Evenimentul a promovat creativitatea şi inovaţia în context internaţional. Cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă din 41 de țări au prezentat soluții la probleme de cercetare în toate domeniile de activitate.