Întâlnire bilaterală OSIM –AGEPI -26 MAI 2017

La sediul OSIM, a avut loc în data de 26 mai 2017 întâlnirea bilaterală la nivel de Directori Generali ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci şi Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală ( AGEPI) din Republica Moldova.

Directorul General OSIM, dna Adriana Aldescu şi Directorul General AGEPI, dnul Octavian Apostol au semnat Memorandumul de înțelegere cu privire la accelerarea procedurii de brevetare.

Memorandumul va permite celor două oficii să utilizeze, în regim de reciprocitate, rezultatele examinării cererilor de brevet de invenție depuse la AGEPI sau OSIM, contribuind astfel la reducerea timpului aferent procedurii de examinare a cererilor depuse la cel de-al doilea oficiu.

Dna Adriana Aldescu a menţionat faptul că prin semnarea Memorandumului fiecare oficiu va beneficia de activitatea desfăşurată anterior de către celălalt oficiu reducând astfel volumul de muncă precum şi reducerea perioadei până la luarea unei hotărâri.

Programul pilot de accelerare a procedurii de brevetare pentru cererile depuse la AGEPI și OSIM, va fi aplicat începând cu data de 1 septembrie 2017.