EUIPO lansează două noi studii cu ocazia evenimentului „The International IP Enforcement Summit” desfăşurat în Berlin în 22 iunie 2017

EUIPO lansează două noi studii

cu ocazia evenimentului „The International IP Enforcement Summit
desfăşurat în Berlin în 22 iunie 2017 !

„Harta traseelor reale de comerţ cu produse contrafăcute” 
este un raport comun OECD/EUIPO în care sunt „cartografiate” traseele comerciale din zece sectoare majore ale contrafacerii, sectoare care însumează mai mult de jumătate din totalul estimat global al comerţului cu produse contrafăcute.

Raportul arată cum sunt  grupurile de crimă organizată implicate şi în cazurile de încălcare a drepturilor de PI.

Veţi afla din acest document cum aceste grupări, din UE, sunt implicate în distribuirea de produse contrafăcute în ţări din afara Uniunii prin organizarea importului, transportului, depozitării şi distribuirii acestor bunuri contrafăcute pe teritoriul Uniunii Europene.

>>>
 


„Raport privind situaţia în 2017 a contrafacerii şi pirateriei din Uniunea Europeană” 

Document comun EUIPO/EUROPOL care prezintă evoluţia contrafacerii şi pirateriei din Uniunea Europeană, atât prin metode online cât şi offline. Raportul indică principalele puncte de tranzit prin care produsele contrafăcute sunt trimise în Africa, Uniunea Europeană şi SUA.

În raport sunt prezentate şi diversele modalităţi de transport utilizate pentru distribuirea la niveluri alarmant de mari ale produselor contrafăcute.

>>>
Observatory website

The International IP Enforcement Summit