ATENȚIE ! Oferte înșelătoare achiziție nume domeniu și/sau mărci corespunzătoare acestor nume de domeniu !

ÎN ATENȚIA SOLICITANȚILOR / TITULARILOR DE DREPTURI DE PROPRIETATE INDUSTRIALĂ

Prin informarea Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR) din data de 11.02.2021, se aduce la cunoștința OSIM faptul că societatea ”DNS România”, având numele de domeniu dnsromania.com și o persoană pe numele Grigore Hofer (având adresa de e-mail grigore@dnsromania.com) desfășoară activități ilicite și înșelătoare referitoare la achiziția unor nume de domeniu sau a mărcilor corespunzătoare domeniilor de internet ofertate (în ambele situații acestea aparținând chiar persoanelor care au fost contactate cu ofertele menționate).
Conform informării CNCPIR, societatea DNS România nu este membră a Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială, nu este înregistrată la Registrul Comerțului și nu are o adresă reală, iar domeniul de internet și persoana Grigore Hofer sunt personaje fictive.
Față de aceste aspecte, OSIM face următoarele recomandări:

Recomandăm solicitanților / titularilor de drepturi aflați în situații asemănătoare să manifeste atenție oricăror oferte de achiziție a unor nume de domeniu și/sau mărci aferente acestor nume de domeniu și să se asigure asupra legitimității ofertantului – titularul dreptului/lor de proprietate industrială (n.r. marcă/mărci) ofertate, prin consultarea bazei de date publice, puse la dispoziția persoanelor interesate de OSIM..
Evitaţi solicitările de plăţi frauduloase, nu plătiţi / renunţaţi la drepturile conferite de marcă, înainte să verificaţi dacă sursa este oficială.

Recomandăm solicitanților / titularilor de drepturi aflați în situații asemănătoare să manifeste atenție oricăror oferte de achiziție a unor nume de domeniu și/sau mărci aferente acestor nume de domeniu și să se asigure asupra legitimității ofertantului – titularul dreptului/lor de proprietate industrială (n.r. marcă/mărci) ofertate, prin consultarea bazei de date publice, puse la dispoziția persoanelor interesate de OSIM.

În ceea ce privește orice alte informații cu privire la mărci, desene și modele și brevete de invenție, puteți contacta Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci la numerele de telefon: 021. 306.08.00 , sau prin e-mail, la adresa: .