Despre Osim Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea

Home
 
 
    Servicii în domeniul INVENŢIILOR
   

Prediagnoza de proprietate intelectuală

Servicii în domeniul invenţiilor şi tarifele aferente

Ordinul nr.32/31.03.2011 al Directorului General al O.S.I.M.

Formular de solicitare: [
în format pdf ] / [ în format word ]

Persoane de contact:
      A, B, C, E, F, I, L
- Adriana Aldescu - officeosim.ro   /  Tel: 0040-213060800 int.288
      D, H, I - Adrian Negoiță - officeosim.ro   /  Tel: 0040-213060800 int.273
      G, J, K, N - Florica Enea - officeosim.ro   /   Tel: 0040-213060800 int.356
      M
- Elisabeta Berceanu - officeosim.ro   /   Tel: 0040-213060800 int.404


     
Vreţi să utilizaţi o invenţie? Vizitaţi:
Oferta de INVENŢII     
 

 
     
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           Raţiunea existenţei serviciilor OSIM rezultă din cantitatea uriaşă de informaţii publice în domeniul proprietăţii industriale pe care OSIM o gestionează. Prin punerea la dispoziţia publicului a unui fond important de informaţii, OSIM oferă posibilitatea tuturor agenţilor economici, în primul rând, de a se înarma cu argumente solide în luarea deciziilor economice într-o perioada de tranziţie.
           Colecţiile de documente de proprietate industrială reprezintă una din cele mai importante surse de informaţii în domeniu, sursa care se cere exploatata mult mai intens decât este în prezent.
           În ceea ce priveşte utilizarea informaţiilor din domeniul proprietăţii industriale, aceasta priveşte elaborarea strategiei respectivei companii în domeniul proprietăţii industriale, în primul rând fundamentarea strategiei de înregistrare a actelor de protecţie ale companiei.
           La aceasta concură atât informaţiile din sfera legislaţiei, cât şi cele din Buletinele Oficiale de Proprietate Industrială ale OSIM şi cele oferite de studiile de piaţă elaborate la nivelul companiei. În acest moment sunt de menţionat studiile şi prognozele care pot scoate in evidenţă anumite direcţii strategice pentru un domeniu sau altul.
           Informaţiile PI sunt menite să identifice cele mai noi soluţii privitoare la produse şi/sau tehnologii, contribuind la orientarea programelor de cercetare-dezvoltare ale companiilor.
           Mai trebuie menţionată utilizarea informaţiilor PI în fundamentarea unor decizii privind achiziţionarea unor produse şi/sau tehnologii, precum şi la negocierea unor contracte de parteneriat.
           Avantajele utilizării informaţiilor PI se materializează în ultima instanţă în economii importante de resurse financiare care pot fi în acest mod redirecţionate. Numai cu titlul de exemplu putem menţiona: protecţia şi dezvoltarea pieţei pe care respectiva companie operează, posibilitatea utilizării celor mai bune căi şi metode de protecţie ale obiectelor de proprietate industrială, evitarea "redescoperirii" unor soluţii deja protejate şi publicate, demararea unor lucrări de cercetare pornind de la cele mai noi cunoştinte în domeniu, evitarea unor investiţii în produse şi tehnologii depăşite moral şi stabilirea unui raport corect între preţ şi noutate pentru echipamente şi tehnologii propuse pentru achiziţionare.
           Sunt doar câteva argumente menite să îndemne la utilizarea informaţiilor din domeniul proprietăţii industriale, utilizând cu încredere serviciile OSIM puse la dispoziţia dumneavoastră.

Vă aşteptăm !