Despre Osim Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea
#########Home
Brevete
Marci
Desene si modele
Topografii
Soiuri
Formulare
Legislatie
Centre regionale
 
Consilieri
 
PI în internet

 
   
 
Întâlniri la nivelul Oficiilor de proprietate intelectuală
2009
 
        În continuarea bunelor relaţii de colaborare dintre Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) cât şi în vederea înnoirii şi intensificării activităţii dintre specialiştii oficiilor noastre, facem cunoscut faptul că Directorul general AGEPI va efectua o vizită la OSIM, în data de 18 decembrie 2009.
      Întâlnirea care se va desfăşura în Sala de consiliu din clădirea veche, etajul I, va trata aspecte legate de continuarea cooperării bilaterale prin discutarea şi semnarea Addendumului la Convenţie care cuprinde programul acţiunilor concrete pentru anul 2010.
      Precizăm că şi în perioada 02-04 decembrie 2009, s-a desfăşurat, la sediul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, vizita delegaţiei din partea Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), condusă de Directorul general adjunct, reprezentând schimbul de experienţă pe probleme juridice şi protecţie a invenţiilor, experienţa OSIM impărtăşită colegilor moldoveni privind extinderea efectelor brevetului european pe teritoriul României, în contextul examinării în prezent, în cadrul Consiliului de Administraţie al Organizaţiei Europene de Brevete, a cererii de extindere a brevetului european pe teritoriul Republicii Moldova.
      Discuţiile au mai vizat problemele legate de personal cât şi aspectele privind propunerile concrete de colaborare pentru anul viitor care se vor aproba pe data de 18 decembrie, în cadrul Întâlnirii la nivel de directori generali.
 
     
        Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci împreună cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Oficiul European de Brevete, urmeaza sa încheie in ziua de, 23.01.2009 negocierile referitoare la Proiectul pilot privind transferul tehnologic de la universitate către industrie.
Astfel, la sediul Universităţii Politehnica va avea loc ceremonia de semnare a Planului de Lucru. Scopul acestui proiect este înfiinţarea unui centru de transfer tehnologic, care va funcţiona în cadrul Universităţii Politehnica.
Cele trei instituţii sunt reprezentate de:
  • Gabor VARGA – Director General al OSIM
  • Gerard Giroud – Director International Affairs OEB
  • Şerban Raicu – Prorector cu cercetarea ştiinţifică UPB         
 
 
  Arhiva