Despre Osim
Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea


Pentru secţiunea Eveminente, Seminarii, Simpozioane accesaţi acest link

..............................................................................................................................
Arhivă :
Evenimente - SimpozioaneHome
 
 

 
Arhive evenimente:   2008   2007   2006   2005
Evenimente 2010

08.11.2010


 
Două evenimente care vizează pregătirea în domeniul proprietăţii industriale se vor desfăşura la Bucureşti după cum urmează :
  - 29.11.2010 - Workshop "Introduction to the EQE"
  - 07.12.2010 - Seminar "Protection of pharmaceutical products under the European Patent Convention (EPC)"


02.11.2010


 
MASA ROTUNDA SUB EGIDA "INTERNATIONAL TRADEMARK ASSOCIATION" (INTA) IN ROMANIA, AJUNSA LA A TREIA EDITIE .

Andra Musatescu Cabinet de Avocat si Andra Musatescu Cabinet de Proprietate Industriala, sub egida INTA, au placerea sa organizeze o masa rotunda cu tema "NOI PROVOCARI IN DOMENIU: MODIFICARILE ADUSE RECENT LEGII MARCILOR" ce va avea loc la ora 10.00 pe data de 03.11.2010 la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu sediul in Bucuresti, Str. Ion Ghica, Nr. 5, Sector 3, Cod 030044.

Masa rotunda este o oportunitate de a asculta prelegeri ale expertilor din domeniu si de a schimba informatii cu privire la noua procedura de inregistrare a marcilor.

In special, masa rotunda se adreseaza managerilor de societati care doresc sa afle care sunt modalitatile de a proteja bunurile incorporale ale societatilor pe care le conduc.

Prezentarile si discutiile vor fi in limba romana.

Nu exista taxa de participare.

Va rugam sa notati ca locurile sunt limitate, in consecinta va invitam sa va inregistrati. Pentru mai multe informatii si inregistrari, va rugam sa ne contactati prin email: office@andramusatescu.ro, telefon: (+4021) 411 0576 sau fax: (+4021) 781 4793."


07.10.2010


 
        La Romexpo s-a deschis a 36-a editie a Târgului International Bucuresti la care participa peste 350 de firme din 17 tari. OSIM, prezent la fiecare editie din ultimii 10 ani, anul acesta vine cu o premiera constând în prezenta cu doua standuri, unul în pavilionul central si al doilea în pavilionul 14 în cadrul Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii noi - Inventika aflat la a 14-a editie sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
        La deschiderea oficiala institutia a fost reprezentata de catre Dl. Gabor VARGA, Director General. Însotit de sefa serviciului Strategie Marketing si de catre Consilierul personal pe probleme de promovare, Directorul General OSIM a efectuat un tur de vizite la o serie de standuri din pavilionul central, precum si al expozitiei Inventika, unde a avut întâlniri cu inventatorii individuali, cu reprezentanti ai firmelor inovative, cu reprezentanti ai departamentelor, institutelor, universitatilor implicate în cercetare. Majoritatea rezultatelor cercetarii românesti prezentate în cadrul Târgului si al Expozitiei sunt concretizate în brevete de inventie eliberate sau în cereri de brevete de inventie depuse la OSIM.
        În cadrul unei ceremonii ce se va desfasura în ziua de vineri 09 octombrie OSIM va înmâna o serie de diplome pentru cele mai interesante produse sau tehnologii bazate pe inventii protejate.


 
       În ziua de 06 octombrie s-a desfasurat la Clubul Diplomatic din Bucuresti, în organizarea Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii si a Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri, lansarea versiunilor în limba engleza, franceza si italiana a Cartei Albe a IMM-urilor din România. Directorul General OSIM a fost reprezentat la aceasta manifestare de catre Consilierul pe probleme de promovare, dl. Florin POPA.
        Prezentarea de catre dl. Prof.univ.dr. Ovidiu NICOLESCU, presedintele CNIPMMR si dl. Cristian HAIDUC, presedintele AIPPIMM a celei de-a VII-a editii a lucrarii s-a constituit într-un bun prilej de schimburi de opinii si informatii cu privire la situatia actuala si de perspectiva a mediului economic românesc si european reprezentat de acest foarte important grup de operatori economici. Ambasadorii Belgiei - dl.Leo D'Aes si Italiei - prezenti la reuniune au punctat rolul IMM-urilor la nivel european si national, viziunea Belgiei în calitate de detinatoare a presedentiei Uniunii asupra implicarii organismelor europene în dezvoltarea sectorului IMM-urilor, viziunea Italiei în calitate de tara care utilizeaza si fructifica prin intreprinzatorii si investitorii italieni oportunitatile oferite de legislatia româna, neuitând sa accentueze solutiile de iesire din criza pe care IMM-urile le-au gasit deja, dar si propunerile pe cAare acestea le fac guvernelor în vederea îmbunatatirii conditiilor generale de dezvoltarea a mediului de afaceri.
        Ambasadorul Italiei la Bucuresti, domnul Mario COSPITO, multumeste României si în special Timisoarei si Aradului pentru oportunitatile de afaceri oferite si pentru faptul ca proiectele cu caracter de pilot dezvoltate în România au deschis nu numai piata româneasca ci întreaga lume pentru intreprinzatorii si investitorii italieni.