Despre Osim Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea
Home
 
 

 

Baze de Date

 Baza de Date pentru Invenţii
 esp@cenet  şi  versiunea în limba română esp@cenet
 Baze de Date Externe
 România este în
 România este în
 
Registre şi
Publicare electronică


 Registru online PATREG
 Server de publicare - Invenţii   |  Grupul ţărilor care folosesc publication server
Buletin Oficial de Proprietate Industrială - secţiunea
 
 Registru online mărci       -  Aici  ne puteți comunica sugestiile de îmbunătățire și raporta problemele întâlnite   (e-mail)
  
 Hotărâri ale Instanţelor judecătoreşti cu privire la mărcile nr. 93777 şi nr. 94842 (RTV)
Buletin Oficial de Proprietate Industrială - secţiunea
 Mărci depuse pe cale internaţională prin Sistem Madrid, cu stat desemnat România:
 Romarin, baza de date OMPI şi Gazeta OMPI
 TMview - bază de date a Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală
 
 Registru online Desene şi Modele        -  Aici  ne puteți comunica sugestiile de îmbunătățire și raporta problemele întâlnite   (e-mail)
Buletin Oficial de Proprietate Industrială - secţiunea
 
Depunere electronică
 
eLearning
   Designul comunitar
   Marca comunitară
   Ghid de descărcare publicaţii oficiale PI pentru abonaţii FTP
   Link-uri externe
...........................................................
12.02.2015

Ungaria se alătură

   Începând cu 12 Februarie 2015, Oficiul Maghiar de Brevete (HIPO) si-a facut disponibile bazele de date de design prin sistemul de căutare Designview.
   Intergrarea HIPO constituie un rezultat concret al Programului de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii sai europeni.
   Cu aceasta extindere recenta, numarul oficiilor participante la Designview se ridica la 26. Pe lânga Ungaria mai sunt: Austria, Bulgaria, Benelux, Republica Ceha, Estonia, Spania, Franta, Grecia, Italia, Irlanda, Lituania, Letonia, Malta, Portugalia, România, Suedia, Slovenia, Slovacia, Cipru, Danemarca si OHIM. La numarul total al tarilor care s-au alaturat se includ, de asemenea, încorporarile recente ale oficiilor non-europene: Mexic, Maroc, Norvegia si Rusia. Cu un adaos de peste 13.000 de desene maghiare, Designview ofera acum informatii si acces la peste 3,6 milioane de desene în total.
   De la introducerea Designview în 19 noiembrie 2012, instrumentul a deservit mai mult de 834.000 de cautari din 135 de tari diferite, printre cei mai frecventi utilizatori fiind cei din Germania, Spania, Marea Britanie si Franta.
   Pentru a afla mai multe informaţii, accesaţi https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome.


15.12.2014

Republica Coreea şi Irlanda se alătură

   Începând cu 15 Decembrie 2014, Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO) şi Oficiul Irlandez de Brevete (IPO) şi-au făcut disponibile bazele de date de design prin sistemul de căutare Designview.
   Integrarea IPO constituie un rezultat concret al Programului de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi europeni.
   Încorporarea KIPO se datorează eforturilor Programului Internaţional de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi internaţionali.
   Împreună cu KIPO şi IPO sunt acum 26 de Oficii participante în Designview. Şi cu un adaos de mai mult de 840.000 de desene coreene şi aproape 2.000 de desene irlandeze, Designview oferă acum informaţii şi acces la aproape 3,6 milioane de desene în total.
   De la introducerea Designview în 19 noiembrie 2012, instrumentul a deservit mai mult de 800.000 de căutări din 135 de ţări diferite, printre cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Spania, Germania şi Marea Britanie.
   Pentru a afla mai multe informaţii, accesaţi https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome.


09.12.2014

Austria se alătură

   Începând cu 09 Decembrie 2014, Oficiul Austriac de Brevete ( ÖPA) şi-a făcut disponibile bazele de date de design prin sistemul de căutare Designview.
   Intergrarea ÖPA constituie un rezultat concret al Programului de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi europeni.
   Cu această extindere recentă, numărul oficiilor participante la Designview se ridică la 24. Pe lângă Austria mai sunt: Bulgaria, Benelux, Republica Cehă, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Malta, Portugalia, România, Spania, Suedia, Slovenia, Slovacia şi OHIM. La numărul total al ţărilor care s-au alăturat se includ, de asemenea, încorporările recente a 4 oficii non-europene: Mexic, Maroc, Norvegia şi Rusia. Cu un adaos de peste 70.000 de desene austriece, Designview oferă acum informaţii şi acces la peste 2,7 milioane de desene în total.
   De la introducerea Designview în 19 noiembrie 2012, instrumentul a deservit mai mult de 783.000 de căutări din 135 de ţări diferite, printre cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Germania, Spania, Marea Britanie şi Franţa.
   Pentru a afla mai multe informaţii, accesaţi https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome.


08.12.2014

Danemarca, Mexic, Maroc, Norvegia si Federatia Rusa se alătură

   Începând cu 08 Decembrie 2014, Oficiul Danez de Brevete şi Mărci (DKPTO), Institutul Mexican de Proprietate Industrială (IMPI), Oficiul Marocan de Proprietate Industraială şi Comercială (OMPIC), Oficiul Norvegian de Proprietate Industrială (NIPO) şi Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Rusia (Rospatent) şi-au făcut disponibile bazele de date de design prin sistemul de căutare Designview.
   Integrarea DKPTO constituie un rezultat concret al Programului de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi europeni.
   Încorporarea IMPI, OMPIC, NIPO şi Rospatent se datorează eforturilor Programului de Cooperare derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi internaţionali. În acelaşi timp, aceste patru Oficii marchează integrarea primelor Oficii non-europene în Designview.
   Împreună cu DKPTO, IMPI, OMPIC, NIPO şi Rospatent sunt acum 23 de Oficii participante în Designview. Şi cu un adaos de aproximativ 27.000 de desene daneze, aproape 50.000 de desene marocane, mai mult de 27.000 de desene mexicane, aproape 26.000 de desene norvegiene şi mai mult de 55.000 de desene ruseşti, Designview oferă acum informaţii şi acces la aproape 2,7 milioane de desene în total.
   De la introducerea Designview în 19 noiembrie 2012, instrumentul a deservit aproape 783.000 de căutări din 135 de ţări diferite, printre cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Spania, Germania şi Marea Britanie.
   Pentru a afla mai multe informaţii, accesaţi https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome.


25.03.2014
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România este al 16-lea oficiu care devine parte la , alăturându-se celor din Portugalia, Benelux, Estonia, Spania, Grecia – OBI, Bulgaria, Slovacia, Letonia, Slovenia, Suedia, Lituania, Republica Cehă, Franţa, Malta şi OHIM. Aproximativ 41.000 de desene şi modele româneşti sunt acum disponibile online în DesignView, aducând astfel numărul total de desene şi modele disponibile prin intermediul acestui instrument la peste 2 milioane.
DesignView reprezintă un instrument comun de lucru care vine în ajutorul utilizatorilor sistemului prin faptul că; oferă posibilitatea efectuării unor cercetări documentare în domeniul desenelor şi modelelor pe diferite criterii, cum ar fi: număr cerere, număr design înregistrat, clasă, denumire produs, nume titular şli cu afişarea reproducerilor grafice.
Tunisia se alătură TMview

Începând cu 20 octombrie 2014, Institutul Naţional Tunisian pentru Standardizare şi Proprietate Industrială (INNORPI) şi-a făcut disponibile bazele de date de mărci prin sistemul de căutare TMview.
Integrarea INNORPI constituie un rezultat concret al programului de cooperare internaţională derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi internaţionali.
Integrarea INNORPI reprezintă, de asemenea, căutarea în TMview a primelor mărci în limba arabă.
Cu această extindere recentă, numărul oficiilor participante la TMview se ridică la 36. Prin adăugarea unui număr de peste 65.000 de mărci tunisiene, TMview permite acum accesul la un total de aproximativ 24,5 milioane de mărci.
De la introducerea sa, în 13 aprilie 2010, instrumentul a fost utilizat pentru aproape 9 milioane de cercetări documentare din 214 de ţări diferite, printrei cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Spania, Germania şi Italia.
Pentru a afla mai multe accesaţi https://www.tmdn.org/tmview sau www.tmview.europa.eu.

Euroclass, instrument mondial de clasificare, şi-a schimbat denumirea în .
Instrumentul a fost elaborat ca parte a iniţiativelor din cadrul Programelor OHIM "Fondul de cooperare"şi "Convergenţa".
Decizia de redefinire a sa evidenţiază importanţa tot mai mare a TMclass ca o adevărată resursă de PI la nivel mondial, care include accesul la bazele de date ale oficiilor naţionale de PI din UE şi ale altor oficii importante de PI, incluzand Oficiul pentru Brevete şi Mărci din Statele Unite şi Oficiul Japonez de Brevete.
TMclass este un instrument online bazat pe sistemul Clasificării Nisa, care îi ajută pe utilizatori să clasifice corect produsele şi serviciile atunci când depun o cerere de înregistrare a unei mărci.
Permite, de asemenea, utilizatorilor să găsească termenii în oricare dintre cele 24 de limbi disponibile.
TMclass poate fi utilizat şi pentru a verifica listele de termeni pentru a afla dacă aceştia sunt acceptabili pentru oricare dintre oficiile participante. În plus, instrumentul traduce termenii echivalenţi pentru produse şi servicii în toate limbile disponibile.
TMclass este disponibil gratuit, online, pentru toti utilizatorii, la http://tmclass.tmdn.org/
18 martie 2013

România şi Republica Cehă implementează proiectul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor

Oficiul naţional român şi Oficiul naţional ceh au implementat proiectul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor.
Prin aceste două implementări recente, numărul total al oficiilor naţionale şi regionale de PI din UE care utilizează acest instrument se ridică la 14.
Înaintea implementării, oficiile naţionale au beneficiat de instruire, la sediul acestora, din partea echipei de integrare a proiectului, în parteneriat cu membrii grupei de lucru a proiectului.
Proiectul permite, de asemenea, interconectarea cu alte proiecte ale Fondului de cooperare, cum ar fi Standarde de calitate.
Instrumentul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor, care permite o abordare comună în desfăşurarea sondajelor în toate oficiile participante, constituie un element cheie al Reţelei europene a mărcilor şi desenelor şi modelelor.
Această recentă integrare a adus numărul total al implementărilor proiectelor din cadrul Fondului de cooperare la 179. (Pentru detalii accesaţi pagina OHIM)
10 octombrie 2013
_____________________

România implementează CESTO

Oficiul român a implementat Instrumentul comun în sprijinul examinatorilor (CESTO). Astfel, numărul total al implementărilor proiectului a ajuns la patru.
Un număr de 18 oficii naţionale şi regionale din UE şi-au exprimat intenţia de a implementa proiectul.
CESTO permite examinatorilor să efectueze cercetări documentare automate în mai multe baze de date pentru a-i ajuta să găsească toate informaţiile necesare pentru a lua decizii privind Motivele absolute. (Pentru detalii accesaţi pagina OHIM)
7 octombrie 2013
| Pagina de start | Despre OSIM | Marketing, Suport pentru transfer de tehnologie şi Registrul Consilierilor în PI | Contact | Servicii | e-OSIM | Căutare | Brevete | Modele de utilitate | Mărci |
| Desene şi Modele | Topografii de produse semiconductoare | Legislaţie | Formulare | Publicaţii |
| Biblioteca Tehnică şi Juridică | Editură şi Tipografie | Colecţia natională de brevete | Relaţii internaţionale | Biroul de presă | Arhiva |
| Consilieri în Proprietate Industrială | Proprietate Industrială în Internet | Centre Regionale | Comisii de contestaţii |