Despre Osim Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea
Home
 
 

 
  Depozitul Arhiva  
  Depozitul de arhiva este amplasat la subsolul salii de lectura si a vechii cladiri. Datorita numarului foarte mare de intrari in cadrul arhivei, se cauta solutii noi pentru extinderea depozitului.  
 
Rafturile clasice au fost inlocuite cu rafturi mobile, acestea oferind protectie impotriva prafului si a luminii, avand o inchidere ermetica, castigandu-se foarte mult spatiu pentru depozitare.
Aceste rafturi mobile ofera si o siguranta marita in pastrarea documentelor, impotriva efractiilor, incendiilor si inundatiilor.
        Depozitul de arhiva este dotat cu aparatura pentru deumidificare si un termohidrometru, incercandu-se pe cat posibil asigurarea unui microclimat propice pastrarii documentelor, prevazute si in legea arhivelor, si anume temperaturi cuprinse intre 14 - 16 C si umiditate relativa de 50 - 60 %. 
        Odata cu infiintarea in anul 1998 a biroului arhiva, o importanta deosebita se acorda inventarierii tuturor dosarelor existente in cadrul depozitului de arhiva. 
 
 
O activitate desfasurata in cadrul depozitului de arhiva, o reprezinta schimbarea tuturor mapelor cu cutii de arhivare. 
      Depozitul de arhiva este structurat pe tipuri de dosare:
    - brevete regale
    - inventii
    - marci de fabrica 
    - desene si modele industriale
    - contabilitate
    - dosare de personal.
      De asemenea in cadrul depozitului mai exista si registre, in care erau inregistrate dosarele depuse la OSIM, in vederea acordarii unui brevet de inventie sau  protectie a unei marci de fabrica si de comert, primul registru datand din anul 1931.