02 august 2012: În spiritul fair-play: Proprietatea Intelectuală și Jocurile Olimpice
Legătura dintre Jocurile Olimpice și proprietatea intelectuală reprezintă ea însăși un exercițiu captivant: protecția invențiilor și mărcilor folosite la Olimpiade, protecția rezultatelor, drepturile personalităților associate cu celebritățile din sport, drepturile mascotelor folosite la Olimpiade, precum și legile de competiție neoneste.


iulie 2012: Ministerul Economiei vrea ca taxele de proprietate intelectuală să nu fie majorate până în 2014
Una din marile forțe din spatele inițiativelor Fondului de Cooperare este dorința de a furniza utilizatori cu servicii de calitate ridicată și cu un grad înalt de garanție și încredere în procesul de luare a deciziilor din birourile de proprietate intelectuală.


17 mai 2012: Ministerul Economiei vrea ca taxele de proprietate intelectuală să nu fie majorate până în 2014
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) vrea ca taxele de proprietate industrială pentru invenţii şi mărci să fie menţinute până în 2014 la nivelul din 2006 şi să amâne astfel o majorare de 20% aplicată însă de la începutul anului.


12 mai 2012: Piața ideilor. O nouă schimbare financiară poate face mai accesibil comerțul pe piața drepturilor de patentare
Industria tehnologică este în război pentru proprietatea intelectuală. Pe 7 Mai a avut loc prima rundă de discuții între Oracle și Google despre patente și reguli de copyright vizavi de folosirea programării Java s-a terminat fără a proclama victoria vreunei părți.


21 martie 2012: ANCS promovează inovarea durabilă ca pilon fundamental al dezvoltării socio-economice a României
Reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, ai Oficiului de Stat pentru Invenții şi Mărci, ai Asociației Române pentru Transfer Tehnologic, ai Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ai Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și ai Asociației Oanemnilor de Afaceri din România au semnat astăzi 21 martie 2012, la București, Acordul cadru pentru Parteneriatul pentru inovare și dezvoltare – Uniunea inovării. Parteneriatul pentru inovare și dezvoltare se bazează pe valorificarea cunoștințelor și identificarea avantajelor economice care să permită dezvoltarea pieței românești pentru produse de cercetare.


29 februarie: ANCS lanseaza un instrument financiar care sa stimuleze cultura inovativa: cec-ul de inovare
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a depus o serie de proiecte prin care urmărim să ne creştem capacitatea administrativă, în scopul creşterii eficienţei utilizării fondurilor publice investite în zona de cerectare, dezvoltare şi inovare.
Acest proiect este pe o durată de 24 de luni, are o valoare de 13,4 milioane de lei fără TVA şi urmăreşte în principal să dezvolte capacitatea administrativă a Autorităţii de Cercetare pentru a dezvolta procesul de inovare din România.


10 ianuarie: Două noi proiecte pentru continuarea promovării calităţii şi excelenţei în sistemul universitar românesc
Proiectele urmăresc îmbunătaţirea managementului şi asigurarea calităţii sistemului de învăţământ superior românesc în vederea creşterii capacităţii acestuia de a contribui în mod relevant, pe termen lung, la dezvoltarea economico-socială a României. Metodologia de evaluare instituţională a universităţilor este elaborată şi implementată de European University Association (EUA), în calitate de principal partener al UEFISCDI în cadrul acestor proiecte. Evaluarea este realizată exclusiv de către experţi internaţionali, experţi selectaţi de către EUA prin Institutional Evaluation Programme (IEP).


4 ianuarie 2012: Google mai cumpară 200 de brevete de la IBM
Google a cumpărat încă 217 de patente de la gigantul IBM, după ce vara trecută a achiziţionat 1.000 de astfel de patente de la aceeaşi companie, informează ZDNet.
Patentele ţin de tehnologii de infrastructură şi de telefonia mobilă, dar şi de baze de date şi chiar maşini autonome.


12 decembrie 2011: 22 moduri diferite de a scrie "cooperare"
Cea mai recentă ediţie a buletinului informativ IPC & C (cooperare şi convergenţă), care monitorizează progresul activităţilor de cooperare din toate domeniile, ale OHIM, oficiilor naţionale de proprietate intelectuală, precum şi organizaţiilor de utilizatori, este acum disponibil gratuit pentru download digital în 22 de limbi. Ediţia din decembrie conţine un interviu în exclusivitate cu Lord Mogg, preşedintele consiliului de administraţie al Fondului de Cooperare.


24 noiembrie 2011: Dreptul Uniunii Europene se opune unui ordin judecătoresc pronunţat de o instanţă naţională prin care se impune unui furnizor de acces la internet instituirea unui sistem de filtrare pentru a preveni transferurile ilegale de fişiere
Un ordin de această natură nu respectă interdicţia de a impune unui astfel de furnizor o obligaţie generală de supraveghere, nici cerinţa de a asigura un just echilibru între dreptul de proprietate intelectuală, pe de o parte, şi libertatea de a desfăşura o activitate comercială, dreptul la protecţia datelor cu caracter personal şi libertatea de a primi şi de a transmite informaţii, pe de altă parte.


16 noiembrie 2011: Ţucă Zbârcea & Asociaţii (TZA) în elita firmelor de proprietate intelectuală
Casa locală de avocatură, Ţucă Zbârcea & Asociaţii (TZA) a fost nominalizată la premiile oferite de Intellectual Property Magazine în domeniul proprietăţii industriale. Câştigătorii celor 13 categorii anunţate de publicaţia britanică au fost desemnaţi în cadrul unei festivităţi de premiere care a avut loc la Londra pe 16 noiembrie.
Publicatia Intellectual Property Magazine face parte din portofoliul de produse dezvoltat de trustul media Informa Law, fiind editată de un colectiv redacţional format din experţi independenţi. Ceremonia anuală de premiere organizată de publicaţia britanică Intellectual Property Magazine celebrează cele mai bune rezultate obţinute în domeniul proprietăţii intelectuale şi premiază meritele individuale şi performerii din ultimul an. Categoriile de premii acoperă toată gama de servicii şi activităţi în domeniu, derulate atât de specialiştii în proprietate industrială, precum şi de companii, firme internaţionale de avocatură, agenţii sau cabinete de proprietate industrială.